Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A filmről

2008.04.29

Született feleségek

 
 

A Született feleségek (Desperate Housewives) amerikai televíziós sorozat. A Marc Cherry alkotta szériát 2004. október 3-án kezdték vetíteni az amerikai ABC csatornán. A kitalált Széplak (Fairview) városában, a Lila akác közben játszódó sorozat négy feleség életét követi nyomon, míg a háttérben több rejtély bontakozik ki, ami férjeiket, barátaikat és szomszédaikat érinti. A műsor hangvétele és stílusa a dráma, a vígjáték, a thriller, a farce, a szappanopera és a szatíra elemeit vegyíti.

Cherry a sorozatot először az HBO-nak, a CBS-nek, az NBC-nek, a Fox-nak, a Showtime-nak, illetve a Lifetime-nak mutatta meg, de mindenhol elutasításra talált. A sorozat a nézettségi listák élére került, és a „született feleségek” Amerikában kulturális jelenséggé vált, az „igazi született feleségek” olyan műsorokban tűntek fel, mint a The Oprah Winfrey Show és a The Dr. Phil Show. A Lost – Eltűntek és Grace klinika A mellett ennek a sorozatnak tulajdonítják az ABC szerencséjének feléledését; a csatorna legutolsó nagy nézettségű műsora a Legyen Ön is Milliomos! volt.

A show négy külvárosi feleségre koncentrál, kiknek barátnője nemrég végett vetett életének, és most a síron túlról osztja meg velük a környék összes „szaftos” titkát. A műsort kritika érte vallási és konzervatív csoportok felől a szereplők vélt erkölcstelensége miatt. Bár nem ritkaság sorozatszereplők számára, hogy etikailag megkérdőjelezhető döntéseket hoznak, a Született feleségek első évadában majdnem mindegyik szereplő követett el bűncselekményt.

A sorozat óriási siker volt a 2004-2005-ös tévészezonban, s számos kritikai elismerést gyűjtött. Mind az öt színésznő, különösen Cross és Huffman karaktermegformálása rengeteg dicséretben részesü