Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Gabrielle Solis

2008.04.28

       

• gabrielle solis - adatok • 

       

• Első epizód amiben szerepel: 1.01. Pilot

• Kora: 34 (1974-ban született)

• Teljes neve: Gabrielle Lang (korábban Gabrielle Solis Marquez)

• Családja: Lucia Márquez (édesanyja), Juanita Solis (anyósa)

• Gyermekei: Lilly (örökbefogadott, pár napig volt nála)

• Férjei: Carlos Solis (volt férj) és Victor Lang (meghalt)

• Kapcsolatai: John Rowland (ex-szerető) és pár futó kaland, kapcsolat a 3.évadban

• Foglalkozása: Régen modell volt

       

• gabrielle solis - ismerd meg! • 

       

Gabrielle Marquez, mint híres modell dolgozott a kifutón. Felfigyelt rá Carlos Solis, a híres üzletember. Pár randizgatás után, végül egymásba szerettek, és a férfi megkérte a kezét. A lila akác közbe költöztek, Gaby pedig otthagyta a kifutót. Próbált boldoan élni férjével, de nem sikerült neki, mivel Carlos elhanyagolta, nem foglalkozott vele. Bosszúból összejött Johnnal, a kertésszel. Sosem volt szerelmes a fiúba, inkább csak játékszerként, a bosszú eszközeként tekintett rá. Gaby sosem akart gyereket, de Carlos igen. A latin macsó elbabrált a fogamzásgátló tablettákkal, így végül a nő teherbe esett, de nem tudta ki az apa. Végül rájött, Carlosé a pici. Időközben kiderült a Johnnal kapcsolatos viszonya. Carlos megbocsátott neki, John pedig elment a városból. Mikor Carlos börtönben ült csalás miatt, Gaby egyedül volt otthon, és Caleb betört, Gaby pedig leesett a lépcsőről, és elvesztette a magzatot, sőt, soha többé nem is lehet gyermeke. Calrossal végül az örökbefogadás mellett döntöttek. Megkapták a kis Lillyt, de csak pár napra, mert a szülők visszakövetelték. Később, a béranyaság mellett tették le a voksuk, a jelölt pedig Xaoi-Mei volt. A szobalány később félrelépett Carlossal, emiatt Gaby kidobta a házból a férjét, és egyedülálló anyaként akart szembenézni a sorssal. De a klinikán hibát követtek el a beültetéskor, más petjéjét kapta meg Xaoi-Mei, és egy fekete kisfiúnak adott életet. Gaby és Carlos végül elváltak. Ekkor Gaby sorra randizgatott, de senki nem volt számára az igazi. Próbált visszatérni modellkedni, de nem várták őt tárt karokkal, végül "fülét-farkát behúzva" tért vissza a Lila akác közbe. Találkozott Victorral, aki egy törekvő politikus, aki épp a polgálmesterségre hajt. A férfi hevesen udvarolni kezd neki, de csak akkor szeret bele amikor meglátja az emberi, gyengéd oldalát...
Figyelem, innen spoileres rész következik:
Gaby és Victor kapcsolata egyre hevesebb. Éppen egy liftben szeretkeznek, ami nyilvánosságra kerül. Gabrielle hogy mentse Victor karrierjét, azt mondja, épp akkor kérte meg a férfi a kezét, és ő így nyilvánította ki az örömét... A boldog "vőlegény" nagyon büszke új arájára, és tervezik az esküvőt. Mivel Ian és Susan lemondták a lagzit, ugyanarra a napra szervezik meg, emiatt kicsit összeveszik Susannel, de végül kibékülnek. Gabrielle végül férjhez megy, és a boldogsága határtalan, azonban ekkor beüt a ménkű... Meghallja hogy Victor apja arról győzködi a fiát, jelöltesse magát kormányzóként is, mellesleg dícséri magát a választásáért, hála Gabriellenek, megnyerte a latin szavazókat... Gabrielle zaklatott lesz, és az esküvői ruhájában lefekszik Carlossal.  A negyedik évadban tovább folytatódik Gaby és Carlos viszonya. A nő elválna a férjétől, de fél hogy megöli őt, mivel tesz egy erre vonatkozó kijelentést. Amikor a férje elhívja őt egy hajóútra, Gaby azt hiszi, meg akarja ölni, emiatt belöki az óceánba. Tévedett, Victor meg akarta beszélni a dolgaikat. Odahívja Carlost, kihúzzák Victort az óceánból, de ekkor Carlos és Victor összeverekednek, végül Gaby ismét belöki férjét az óceánba, és nem kerül elő. Pár nappal később kórházba kerül a férfi. Úgy tesz mint aki nem emlékszik, de közli Gabyval hogy bosszút áll. A tornádó napján verekszik Carlossal, és majdnem megöli őt, de végül Victor hal meg. Gaby pedig próbálja újrakezdeni az életét Carlossal, de a férfi a tornádó okozta sérülések miatt megvakult...

 

         
Gabrielle családja:
 Gabrielle a Lila Akác köz 4349-ben lakik.
Szűkcsalád
Gabrielle Solis (Eva Longoria)
Carlos Solis (Richardo Antonio Chavira)
Victor Lang (John Slattery)
Kiterjesztett család Lucia Márquez (Maria Conchita Alonso): Gabrielle édesanyja, aki, miután a vetélése után kiderült, hogy a lánya nem szülhet gyereket, megpróbált Carlos és Gabrielle béranyja lenni. Azonban Gabrielle tudta, hogy az anyja csak rájuk akar szállni, és miután Carlos szemét is felnyitotta, a terv végleg füstbe ment. Lucia eddig csak az Egy apró szívesség című epizódban tűnt fel.
Juanita Solis (meghalt) (Lupe Ontiveros): Carlos édesanyja, aki az első évad ötödik részében (Jöjj be, idegen! jelent meg a Lila Akác közben, fia hívására - bár ezt Gabrielle nem tudta -, ugyanis Carlos gyanakodott, hogy neje megcsalja valakivel, de nem tudta, ki lehet az illető. Juanita rá is jött, hogy Gabrielle szeretője John Rowland, a kiskorú kertész, de miután készített egy fotót a szeretőkről, Andrew Van De Kamp részegen elgázolta. Juanita kómába esett, és öt hónappal később ébredt fel. Sietett felhívni Carlost, hogy elmondja neki az igazságot, de szerencsétlenségére megcsúszot a kórházi folyosó frissen felmosott padlóján, és legurult a közeli lépcsőn. Percekkel később elérte a halál. Juanita utoljára a Nem szólnak majd a harsonák című epizódban tűnt fel.
 Idézetek Gabbytól:
"Hello! Pia van és nem is szóltok?"
"Utálom az életem.-Lynette. Tudom nem cserélnék veled semmi pénzért.-Gaby"
"Mi ez az elcseszett Noé bárkája?"
 "A jó barátok egy megaláztatás után kerülik egymást. A legjobb barátok úgy tesznek, mintha semmi sem tötént volna."
"Nem egyezkedünk a méhemen!"
"Sokszor voltam csóró életem során, de sosem voltam még szegény. Mert a szegénység elmeállapot."
"Tudod, mennyire unatkoztam ma? Ilyen közel jártam ahhoz, hogy takarítani kezdjek!"
"Az Isten szerelmére, Bree! Nő vagy. Manipuláld őt. Ez a dolgunk."
"Van ez az űr az életemben, amit nem tudok kitölteni vásárlással."
 
Minden ami Gabriell:
1. évad
Házasságuk során Gabrielle és Carlos sok kérdésben eltérő nézeteket vallottak. Komoly problémához vezetett, hogy míg férje gyerekekre vágyott, Gabrielle hallani sem akart erről. Ezen okból kifolyólag az első évad végén Gabrielle teherbe esett, miután Carlos egy ideje rendszeresen kicserélte fogamzásgátló tablettáit. John-nal folytatott viszonya miatt Gabrielle még abban sem lehetett biztos, hogy Carlos volt a gyermek apja.
 
2. évad:
Miután a házába betörő zavart elméjű Caleb Applewhite rátámadott, egy szerencsétlen esés után Gabrielle elvetélt. Az ekkor börtönbüntetését töltő Carlos Gabrielle-hez küldte szabadult cellatársát, Hector Ramost, hogy segítsen neki feldolgozni a veszteséget. Valójában azonban Hector volt az, aki ráébresztette őt, mennyire befolyásolta életét a baba elvesztése.
Gabrielle férjét tekintve legfőbb riválisa Mary Bernard nővér volt, egy katolikus apáca, aki Carlos vallásos gondolkodását segített előtérbe hozni, és megkísérelte rávezetni Carlost a Gabrielle-től való elválásra. Gabrielle furcsa módon szüntette meg a vetélytárs jelenlétét: Mary nővér gyülekezete botswanai segélyutat szervezett, ám nem volt elegendő pénz ahhoz, hogy az apáca is velük utazhasson, így Gabrielle személyesen ajánlotta fel a szükséges összeget  jótékonykodás címén, majd pedig félrevezette Carlos orvosait férje egészségi állapotát illetően, hogy az semmiképp se utazhasson a segélycsapattal.
 
Gabrielle sajátos életfelfogásával gyakran vívja ki mások rosszallását. Erre jó példa az az eset, amikor féltékennyé tette Lynette-et azzal, hogy viccből megcsókolta Tomot. Lynette ezt azzal bosszulta meg, hogy szenvedélyes csókot váltott Carlossal Gabrielle orra előtt.
A későbbiek során Gabrielle és Carlos már közösen szerettek volna gyermeket, ám vetélése miatt Gabrielle nem lehetett többé terhes. Adoptálással próbálkoztak, ám a jelölt születendő baba anyja, Libby Collins go-go táncos a megegyezés után többször meggondolta magát. Legvégül már Carloséktól viszi el a megszületett babát, összetörve ezzel Gabrielle szívét.
A következő próbálkozás a béranyaság. Frissen befogadott házvezetőnőjük, Xiao-Mei hordja ki gyermeküket. A második évad végén Gabrielle rajtakapja Carlost, hogy megcsalja őt a várandós Xiao-Mei-vel, ezért kidobja a férfit házukból.
 
3. évad:
A szerencsétlen fordulatokat csak tetézi, hogy miután Bree és Orson esküvőjén elfolyik Xiao-Mei magzatvize, egy fekete bőrű babát hoz világra. Így derül ki, hogy rossz embriót ültettek be, ezért ismét elveszítenek egy gyermeket. Ezután Gabrielle és carlos eldöntik, hogy elválnak, de ez nem megy olyan könnyen, majd Gabrielle, barátja Vern segitség kérésére visszatér a modelllszakmába ám ezutal kislányokat oktat arról, hogy kell modellkedni.
Ám a váratlan eseményeket az tetézi, hogy Gabrielle-nek akad egy rejtélyes hódolója, és kiderül egy ebéd keretében, hogy ez az ember nem más mint Zach Young. Zach egyre jobban rászáll Gabrielle-re, míg végül ez a kapcsolat hasznára vágyik Gabrielle-nek, mert megzsarolja Zach-et, hogy az (Susan kérésére kéri meg Gabby) tegye le az óvadékot, "apja" Mike Delfino-ért. Eztuán mikor Gaby a szülinapján leissza magát, reggel arra ébred, hogy Zach mellette fekszik, kisgatyóban, és az mondja neki Zach, hogy szex-eltek, és ezt el is hiszi Gabrielle, de Carlos ezt bebizonyitja neki, hogy Zach nem feküdhetet le vele, majd a Scavo Pizzéria megnyitóján végleg szakít Zach-el.
Ezután pár nappal Gabrielle belebotlik Széplak polgármesterjelöltjébe Victor Lang-be. A férfi rögtön meghívja Gaby-t egy vacsorára, ahol is elmondja neki, hogy belebolondult, de erre Gaby faképnél hagyja, de Victor azt feleli, hogy egyszer majd el veszi feleségül. Ezután Gabrielle padlása beázik és elárasza a víz a ruháit, és pont aznap vacsorázik Victor-ral és a férfi házában megpillantja a férfi ex-nejének ruháit, amit másnap el is lop. Másnap Gaby megjelenik egy sajtótájékoztatón, ám ott a van a dühös Samantha Lang és amikor megzsarolja Gaby-t, hogy vegye le a ruhát, odamegy Victor-hoz bevág neki egyet...
Ám ezután csak bonyolodott a kapcsolatuk, mert Gabrielle mindig mindenért vissza akart vágni Victor-nak, mint amikor napokig nem hívta fel a férfi , a Polgármesteri Vitán megjelenik a gardróbszerelővel, de a totál kiborulás akkor éri, mikor ráugrik Victorra a liftben és a biztonsági kamera mindent rögzit, és ebből nagy botrány lesz, de Gaby azt hazudja, hogy Victor már az incidens előtt megkérte a kezét.
Ezután a Scavo Pizzériában tartják az eljegyzést, de Gaby megtudja Edie-től, hogy jár Carlos-sal, és azt is, hogy Travers szülinapi bulija lesz, de ezt Gaby meg akarja akadályozni, úgyhogy megtiltja Susannak és Lynette-nek, hogy ott legyenek. De mikor Gabby megjelenik a bulin Carlos fölkapja és elbeszélget vele.
Gabrielle ezután javában szervezi az esküvőt, mikor is kiderül, hogy Susan-nel egy napon lesz az esküvőjük, és még Gaby lenyúlta Susan virágosát is, végül arra a megegyezésre jutnak, hogy legyen dupla esküvőjük.
Gabrielle esküvője napján egyre idegesebb hiszen még Bree nem érkezett meg az esküvőjére, mert azt igérte neki, hogy hoz neki egy karkötőt. Kis késsésel meg is érkezik és ekkor Susan, Lynette és Gaby megdöbbenten látja, hogy Bree teherbe esett.
3 nappal korrában:
Victor elmondja Gabrielle-nek, hogy indulni akar a Kormányzói választáson, de ez egyáltalán nincs inyére. És nem is akarja ezt megengedni, és le akarja mondani, de megjelenik Victor apja Milton Lang, aki megmenti a helyzetet.
A Jelen:
Gabrielle fölveszi a karkötőt, és így a menyasszony tökéletes, mikor lezajlik a ceremónia, Gabrielle Victor keresésére indul meg is találja és hall egy két érdekes dolgot, miszerint Victor csak azért vette el őt, hogy a Kormányzói választáson a latinok is rá szavazanak.
Ezután Gaby összetörve bemegy az ajándékokkal teli szobába, ahol Carlos gubbaszt egy üveg borral, kibeszélik saját tragédiáikat, ezután Gaby megragadja Carlost és elkezd vele csókolózni...