Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Évadok összefoglalása

2008.04.29

 

1. évad (2004-2005)

 

A Lila akác köz látszólag ugyanolyan, mint az összes békés külvárosi utca: gondozott előkertek, fehér léckerítés, jó kocsik és példás családanyák, amerre csak néz az ember. Aztán egy napon az egyik takaros házból pisztolylövés hangja töri meg a csendet és zavarja meg az álmosnak tűnő környék nyugalmát: egy példás családanya látszólag minden előzmény nélkül úgy döntött, hogy véget vet életének...

Ez az esemény azonban csak a kezdete a történetnek, amelyben kiderül, hogy minden házban akad mosatlan szennyes, vagy éppen csontváz a szekrényben. Nem kivétel ez alól a tökéletes háziasszony képét minden helyzetben megőrizni képes Bree, a lányát egyedül nevelő, borzalmas konyhaművészetéről hírhedt Susan, a hiperaktív gyermekei miatt az idegösszeomlás szélén táncoló Lynette, a betegesen féltékeny férjét a kertészfiúval megcsaló Gabrielle, a felesége öngyilkossága után titokzatosan viselkedő Paul, és a jóképű új szomszéd, Mike sem. Talán az egyetlen ember a Lila akác közben, akinek szándékait mindenki jól ismeri az nem más, mint Edie, a fehérmájú bombázó, aki minden jóképű szabad pasira ráhajt...

2. évad (2005-2006)

 

A Lila akác közben nem áll meg az élet. Kedvenc szomszédasszonyainkat pontosan ott találjuk, ahol az előző évadban hagytuk őket: jó nagy kalamajkában.

Bree – férje nélkül – a fehérborban keresi a választ arra, hogyan boldoguljon konok fiával és pszichopata udvarlójával. Gabrielle – ismervén szomszédai csemetéit – nem tudja eldönteni, hogy vállaljon-e gyereket, Lynette kissé szétzilálja családja megszokott életrendjét, amikor elhatározza, hogy visszamegy dolgozni, Susan pedig megpróbál továbblépni előző balsikerű kapcsolata után.

Az új évadban új szomszédok és természetesen új titkok is felbukkannak, így megismerkedhetünk Betty Applewhite-tal, és az alagsorából kiszűrődő különös hangokkal.

3. évad (2006-2007)

 

ozzámegy egy igen rossz előéletű pasashoz, aki valószinüleg megölte feleségét. A rendőrség egy másik gyilkosságot, Mike-ra fog és letartóztatják, nevezetesen Orson szeretője az áldozat. Hamarosan beköltözik egy igen rossz lelkű anyós is és kifecseg egy pár családi titkot. Orson mindent bevall Bree-nek, de hamarosan kiderül, hogy az anyós szövetkezik a még életben lévő ex-feleséggel... Eközben Gaby nehéz válás elé néz, Susan megismerkedik egy angol férfival Ian Haisworth-tal, Lynette pedig nehezen türi, Tom volt szeretője Nora kibirhatatalan természetét.Edie pedig elcsábitja Mike-t.

 

4. évad (2007-2008)

 

A Lila Akác közbe visszaköltözik egy régi szomszéd, Katherine Mayfair, aki 12 évvel ezelőtt kislányával Dylannel lakott itt. Új férje Adam Mayfair-t. Mayfair-ék nagyon barátságosnak tűnnek, ám nekik is van szennyesük, ugyanis a házuk (Mike Delfino-é volt eddig) padlásán Dylan volt szobájában, rejtegetnek valamit, s a szoba padlóján egy hatalmas vágás tátong, és a legkülönösebb: Dylan semmire sem emlékszik a múltjából, még arra sem, hogy Julie Mayer-rel jó barátnők voltak. Katherine mindent titkol lánya elől. Susanről kiderül, hogy terhes, Lynette egyre nehezeben küzd a kemoterápiával, Gaby újra viszonyt folytat Carlossal, de Edie megzsarolja a férfit. Bree pedig egyre nehezebben tudja rejtegetni műterhességét.