Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Miért halt meg?

2008.04.29

 Végzetes csütörtök

Mary Alicee rögtön a legelső részben a „Végzetes csütörtök”-ben főbe lőtte magát. Semmilyen előzménye nem volt annak. Senki nem tudta hogy, miért csinálta, hát, most itt a válasz! Mary Alicee azért lőtte főbe magát mert....

....van két gyerekük és azoknak nem a rendes apja van, vagyis egy mostohaapjuk van....de ezt senki nem tudja! Mrs. Huber ( a szomszédjuk) valahogy rájon erre hogy nem az igazi apjuk van! Ezért Mary leakrja lőni magát!De van án férje is Mary-nek...

Itt van az egész első-rész ebből mindent megtudhattok:

 

 

 

 

Az epizód cselekménye

A széplaki Lila Akác Közben, egy festői kertvárosi utcában él a sok jó család között Mary Alice Young is. Ő a tökéletes feleség – jó anya, kitűnő háziasszony, és vonzó nő. Fia, Zach, és férje, Paul szeretik és tisztelik őt.

Ám egy verőfényes őszi csütörtök délelőttön, miután reggelit készített a családjának, elvégezte a házimunkáit, végére járt a feladatainak és teljesítette napi küldetéseit, odalép az előszobai beépített szekrényhez, levesz egy revolvert, és minden előzetes jelzés nélkül főbelövi magát.

A holttestét a szomszédja, Mrs. Martha Huber fedezi fel, aki azonnal kihívja a mentőket – ám ez már mit sem számít: Mrs. Mary Alice Young nincs többé.

A temetés utáni halotti toron a Lila Akác Köz nagy része megjelenik leróni tiszteletét. Köztük Mary Alice négy helyi barátnője: Lynette Scavo, Susan Mayer, Bree van de Kamp és Gabrielle Solis.

 
Lynette még Mary Alice halotti torán sem tudja lenyugtatni a fiait

Lynette már hét éve csak azzal tölti életét, hogy próbálja túlélni rendetlen gyerekeit: hatéves ikerfiait, Portert és Prestont; ötéves csemetéjét, Parkert és a még babakorban lévő kislányát, Pennyt. Persze kibírhatatlan csemetéit mindennél jobban szereti: ám legbelül folyton azon bánkódik, hogy sikeres karrierjét feláldozta azért, hogy most mosogasson, rendet rakjon, segítsen a leckeírásban és bébipépet melegítsen. Mivel a fiai rosszalkodásai hiperaktivitásra emlékeztetnek, Lynette lassan kezdi úgy érezni: rossz anya lett belőle. Pedig az igazság csak az, hogy négy ilyen gyerek nevelése önmagában is kihívás.

 
Bree, a tökéletes háziasszony

Bree, Dr. Rex van de Kamp felesége messze földön híres cukrásztudományáról, saját kézzel varrott ruháiról, maga ültette kertjéről és házilag felújított bútorairól. Ahol csak megfordul, mindenki úgy gondol Bree-re, mint a tökéletes anyára és feleségre: mindenki – kivéve a saját családját. Fia, Andrew, és lánya, Danielle mintha más gyerekei lennének: nincsenek megelégedve otthoni életükkel, egyszerűbb ételeket, szabályokat, anyát akarnak. Rex is úgy tűnik, gyerekei pártján áll, mert már elege van abból, hogy felesége "mindig olyan átkozottul tökéletes", és olyan, mint "a nő a mosogatószer-reklámban gyöngysorral és konyhai keverőlapáttal a kezében." Egyikük sem veszi észre, hogy az asszony mennyi áldozatot hoz a családjáért nap, mint nap...

Susan Mayer gyermekkönyvek illusztrálásával keresi meg a kenyeret. Férje, Karl már egy éve elhagyta a tyúkeszű titkárnőjéért, akiről első pillantásra lerí, hogy minden buliban benne van. Lánya, a tizennégy éves Julie maga a tökéletes gyerek: mindig kitűnő a bizonyítványa, mindig segít a házimunkában – mindig kedves és megértő. Néha úgy tűnik, mintha ő nevelné az anyját: Susan mindig megvitatja vele magánéleti gondjait, és ő is mindig mindent elmond Susannek. Az asszony már csak a magánytól küszködik: azóta, hogy csatlakozott a világ többi elvált fiatal nőjéhez, nem volt egy férfi sem az életében.

Gabrielle Solisnak, aki még kamaszkorában elszökött anyjától és nevelőapjától, és a teljes nyomorból felküszködte magát a New York-i sztármoddellek közé, hűvösebb a kapcsolata férjével, Carlossal. Carlos, a milliomos a kifutón szemelte ki, és miután a harmadik randevújukon feleségül kérte, Gaby csillogó szemmel igent mondott. Egy hangos esküvő, egy házassági szerződés, és máris a kertvárosban találta magát, mint teljes állású feleség. Boldogan élne, ha férjét többet látná. Carlos alig van otthon: ezért is kezdett Gaby viszonyt tizenhét éves kertészükkel, a jóképű Johnnal. Persze barátnői csak a méregdrága ékszereit, a gyönyörű bútorait és a luxuskocsiját látják: nem pedig azt, amit Gabrielle mindenki elől rejteget: úgy érzi, a házassága maga a csőd.

A négy barátnő a toron csendesen beszélget, azon elmélkednek, mi késztethette Mary Alice-t arra, hogy végezzen magával.

Susan most találkozik először új szomszédjával, a jóvágású Mike Delfinóval. A férfiről kiderül, hogy vízszerelő, és egyből fel is ajánlja Susannak a szolgáltatásait. A férfi azonnal megtetszik az asszonynak, és ez Julie-nak is feltűnik.

Ám a nyugalom egy perc alatt szertefoszlik, amikor Lynette Martha Hubertől értesül róla, hogy kisfiai a kerti úszómedencében lubickolnak. A gyerekek nem hajlandóak kijönni a vízből, de Lynette úgy érzi, betelt a pohár, és így a gyászolók szeme láttára besétál a medencébe és kiráncigálja a kis betyárokat. Így csurom vizesen távozik a torról.

 
Gabrielle az éj leple alatt füvet nyír

Gabrielle-t férje, Carlos elrángatja egy partira, amit főnöke, a sötét Tanaka rendez. Ám kis felesége nem akar elmenni, mert Tanaka már többször is taperolta őt. Azonban végül elmennek a partira, ami remek alkalomnak tűnik arra, hogy Gaby csellel elérje, hogy John-nal való kapcsolata ne váljon még nehezebbé...

Susan lánya, Julie ügyes csellel információkat gyűjt Mike-ról, és Susan végre rászánja magát, hogy randevúra hívja a férfit, azonban becsúszik egy akadály: Edie Britt.

 
Megkezdődik Edie és Susan harca Mike Delfinóért

Edie Britt a legrettenthetetlenebb hidrogénszőke pasivadász hatháztömbnyi körzetben. Hódításai számosak, változatosak és legendásak. Most pedig Susan szembetalálja magát az ellenséggel – e lotyó személyében. Amikor Martha Huber értesíti róla a közértben, hogy Edie valószínűleg férfivendéget vár estére, Susan rögtön sejti, hogy Mike – aki az ő utolsó reménye volt – máris Edie Britt zsákmánya lett. Amikor átlátszó ürüggyel, (hogy kérjen Edie-től egy kis cukrot) belopózik a kertvárosi szexszimbólum házába, csábítás nyomai és hangjai várják. Susan, miközben a hálószobából hallja a szenvedély hangjait, bánatában leejti mérőpoharát, és a nappali asztalán lévő bonbonból kezd falatozni, hogy megsirassa veszteségét. Ám véletlenül lever egy gyertyát – azok közül, amiket Edie hangulatcsinálónak helyezett el a ház minden részében – és máris lángok csapnak föl a háta mögött. Mikor rájön, hogy nem csak a Mike Delfino-terve megy füstbe ezen az estén, elrohan. Edie-t és szeretőjét kimentik a házból, de az épület porig ég. Susan bűntudattól elszorult torokkal figyeli a tűzoltókat, mikor Mike jön az utcán – és Susan rájön, hogy hiába aggódott új szomszédja miatt, és (nem mellesleg) hiába gyújtotta fel Edie Britt házát.

Lynette néhány nappal a temetés után hihetetlen hálát érez, amikor férje, Tom végre hazajön San Fransiscói üzleti útjáról. Ám mikor végre szerelmeskedésre kerülne a sor, és Lynette figyelmezteti Tomot, hogy használjon óvszert, a férfi elkövet egy nagy hibát – így szól ugyanis: "Kockáztassunk." Persze felesége ezt a megjegyzését egy nagy nyaklevessel jutalmazza.

 
A feleségek pezsgővel koccintanak halott barátnőjükre

Bree, hogy férjét és gyerekeit lenyugtassa, elviszi családját egy salátabárba, ahol nincs tisztaság, nem ötcsillagosak az ételek és a mosdóra az a van kiírva, hogy "Csajok" és "Pasik" – tehát ahová Bree van de Kamp önszántából soha nem tenné be a lábát – ám a gyerekek végre "nem csak ínyencségeket ehetnek". De férje, Rex ahelyett, hogy hálát mutatna, közli Bree-vel, hogy el akar válni tőle. Miközben az asszony sokkos állapotban salátát szed a férjének, Mrs. Huber, aki épp arra jár, eltereli a figyelmét, ezért véletlenül hagymát tesz Rex vacsorájába. Azonban mivel Rex allergiás a hagymára, máris kórházba kerül – és azzal vádolja nejét, hogy szánt szándékkal meg akarta ölni őt.

Amikor a barátnők Paul, Mary Alice özvegye kérésére elmennek összepakolni a halott asszony holmiját, egy levelet találnak, ezzel a szöveggel: "Tudom mit tettél. Undorodom tőle és el fogom mondani." A pecsétből kiderül, hogy a levelet Mary Alice aznap kapta, amikor meghalt.

- Óh, Mary Alice, mit tettél? – sóhajt fel Susan.

 

The End