Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Mike Delfino

2008.04.28

 

• james denton • 

 

1963. Január 20.-án született a Tennesse-it Nashville városában. A szüleitől, a James Thomas Denton nevet kapta. Nashville városában nőtt fel, a Goodlettsville High School-ba járt, ahol egy ideig kosárlabdázott, majd a Tenesse-i Egyetemen diplomázott. 23 évesen James szerepet kapott az „Our Town” című darabban, amit kezdetben Nashville-ben, majd Észak Karolinában, Kaliforniában és Chicagoban is nagy sikerrel vetítettek. James négy éven keresztül leginkább reklámfilmekben tűnt fel. Chicagoba költözött, és a teljes idejét a színészetre fordította. Több színdarabban feltűnt, de a filmek sem kerülték el. Első szerepe Stanley volt, a „Streetcar Named Desire” című filmben, ahol egy terroristát alakított. Színházi alakításaival annyira felhívta magára a figyelmet, hogy elnyerte Chicago egyetlen színházi díját, a ’Best Actor Joseph Jefferson Award’-ot.
James több epizódszerepet vállalt olyan híres sorozatokban mint a „Jag”, „Sliders”, SDark Skies”, „Moloneyn” vagy a „The Untouchablesben”. A mozivásznon is debütált, 1997ben, a „The retendörn” című filmben. 1996-ban két pilot-ban is szerepet kapott, de egyik sorozat sem kapott megrendelést. 1999ben James visszament a színházban, az „In Walked Monk” című darabban játszott. A színházi szerep mellett továbbra is dolgozott a tvben, olyan sorozatokban kapott epizódszerepet mint az „Ally McBeal”. Film főszerepeket is kapott, és több kanadai filmben is szerepet kapott. Ám ezek a filmek nem mozi alkotások voltak, hanem csak tv-re szánt filmek. 2003ban új pilot sorozat szerepet kapott, a „Threat Matrix” című sorozatét. A scifi leginkább a terrorista cselekményekre koncentrálódott. A sorozatban James egy eltitkolt csapat tagja volt, akik az Egyesült államok elnökének segédei a titkos ügyekben. James ekkor vette fel a ’James Denton’ művésznevet, eddig ’Jamie Denton’ néven dolgozott. A Threat Matrix csúfos nézettsége miatt hamar lekerült a műsorról. Az alacsony nézettség tulajdonképpen ’várható’ volt, hiszen a Jóbarátok utolsó részei ellen mentek az epizódok!
2004ben James szerepet kapott a Született Feleségekben, és ezzel nagy sikert ért el. 2004ben a People Magazin például beválasztotta a legszexibb pasik listájában. A Született Feleségek forgatásai alatt James számtalan filmszerepben tűnt fel, mégtovább növelve hírnevét.
James szabadidejében a baseball nagy rajongója. Csatlakozott az Orange megyei befektetési csoporthoz, ahol a barátaival baseballozik.
James magánéletét tekintve, már megtalálta a boldogságot. Jenna Lyn-el 1997ben házasodott össze, és mindössze 3 év után elváltak. 2002. December 16.-án házasodott össze Erin O’Brien-nel, aki felvette a Denton nevet. A szerelmesek máig boldogan éltek, és a házasságuk alatt két gyermekük született.

 

• sorozatai • 

 

Év

Eredeti cím

Magyar cím

Szerep

2004 - ???

Desperate Housewives

Született Feleségek

Mike Delfino

2003-2004

Threat Matrix

----------------------

John Kilmer

2001-2002

Philly

----------------------

Judge Augustus

 

• filmográfia • 

 

Év

Eredeti cím

Magyar cím

Szerep

2008

Tortured

----------------------

FBI Supervisor

2007

Custody of the Heart

----------------------

John Sullivan

2007

Undead or Alive: A Zombedy

----------------------

Elmer

2007

Ascension Day

----------------------

Brother John

2006

Beautiful Dreamer

----------------------

Dr. Kessler

2006

Assumption

----------------------

John

2004

Jumbo Girl

----------------------

Jack

2001

The Pretender 2001

----------------------

Mr. Lyle

2000

Locked Up Down Shorty's

----------------------

Danny

1998

Primary Colors

A nemzet színe-java

Mitch

1997

Face/Off

----------------------

Buzz

1997

That Old Feeling

----------------------

Keith Marks

1995

Hunter's Moon

----------------------

Nick

1994

Thieves Quartet

 

Ray Higgs